Slide Show   Next Page

First Page in Album Previous Page in Album View Slide Show Next Page in Album Last Page in Album

This modern bold extension was designed for a house that was originally built on a very low budget some years earlier. The original house enjoyed magical views of the beach thats just across the road but was not designed to take advantage of them. The new layout of the home is based around a massive glazed bow window that is the sitting area. From this sitting area the client can access a mirrored bow timber framed deck. A new master bedroom suite with walk in robe has its own access to the front deck where my clients can sit & enjoy the view & all day sun. Slatted timber awnings provide shade relief from the direct midday sun & keep the sitting area cool. The extension was designed to provide a new "facade" to the original house. By doing this we were able to keep the original structure & alter it slightly to keep construction costs to a minimum. Structural design was by Aldanmark Engineers P/L.

 

HOMEPROFILECONTACTPORTFOLIOTESTIMONIALSLINKS
© 2012 John Weston Architectural Design
Website by Magicdust
COMPLETED PROJECTS
PLANNING STAGE
PROJECTS UNDER CONSTRUCTION
OLD BEACH RIVERFRONT HOUSE
MIDWAY POINT EXTENSION
TASSIELINK P/L BUS DEPOT
DODGES FERRY HOUSE
LENAH VALLEY HOUSE
LENAH VALLEY EXTENSION
SANDY BAY EXTENSION
GRANTON HOUSE
MOONAH EXTENSION
CARLTON BEACH HOUSE
TAROONA HOUSE
HILL STREET GROCERS
TRANMERE HOUSE
PORT ARTHUR HOLIDAY HOUSE
KINGSTON BEACH EXTENSION
NEW TOWN GARAGE
AFFORDABLE RENOVATIONS